Keşif ve Öğrenme Serüveni

Domaniç Ortaokulu Eğitim ve Gelişim Programının (EGEP) amacı, 5. sınıf öğrencilerinin entelektüel, bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirerek, öğrencilerin başarılı ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerini desteklemektir. Bu doğrultuda, EGEP'in hedeflediği amaçlar şu şekilde detaylandırılabilir:

1. Öğrencilerin okuma ve anlama becerilerini geliştirerek, metinleri daha etkili analiz etme ve yorumlama kapasitelerini arttırmak.

2. Bilgiyi sentezleme ve problem çözme becerilerini geliştirerek, öğrencilerin kritik düşünme ve bilimsel düşünce kapasitelerini güçlendirmek.

3. Öğrencilere farklı disiplinlerden örnekler sunarak, geniş bir perspektifle düşünme ve farklı bağlamlarda bilgi uygulama becerilerini geliştirmek.

4. Grup çalışmaları ve projelerle iş birliği ve iletişim becerilerini desteklemek, bu sayede öğrencilerin takım çalışmasına uyum sağlama yeteneklerini geliştirmek.

5. Öğretmenlerin öğrencilerin gelişim süreçlerini yakından takip edebilmelerini sağlayarak, geri bildirimlerle öğrencilerin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini belirlemek ve bu doğrultuda eğitim süreçlerini optimize etmek.

EGEP, belirli bir Bilim Çocuk dergisi sayısını detaylıca okuma fırsatı sunarak ve dergi içeriğine dayalı 25 çoktan seçmeli sorudan oluşan bir testle öğrencilerin bilgi ve kavrama düzeylerini değerlendirmeyi hedefler. Bu sayede, öğrencilerin bilimsel ve entelektüel gelişimlerine katkı sağlamak ve eğitim süreçlerindeki ilerlemelerini takip etmek amaçlanmaktadır.

11.05.2023 68

11-05-202311-05-202311-05-202311-05-2023